The Siege of Tilburg in Google Maps


The Siege of Tilburg (Het Beleg van Tilburg) weergeven op een grotere kaart

dinsdag 21 september 2010

Student Sounds

Demonstranten werden op de Esplanade beschoten door Militairen.
Er is bevestigd dat Militairen en Burgertroepen beiden zware wapens hebben ingezet.
Vreedzaam studentenprotest op de Universiteit van Tilburg eindigt in bloedbad.

Studenten uit heel Tilburg protesteerden vandaag tegen de oorlog. Het plan was een protestmars te houden onder begeleiding van veiligheidsobservanten. Nog voordat de mars kon beginnen escaleerde het protest. Aangenomen wordt dat Burgertroepen, die zich tussen de studenten bevonden, begonnen te schieten op observanten. Er brak meteen paniek uit onder alle aanwezigen en Militairen opende het vuur op Burgertroepen en in de verwarring ook op studenten. Burgertroepen die zich in de gebouwen verschansten, werden bestookt met zware wapens. Op hun beurt gebruikten zij ook zware wapens tegen Militairen.

De hele campus veranderde binnen enkele ogenblikken in een bloederig slagveld.








Volgens bronnen kwamen bij dit drama 46 studenten, 9 Burgertroepen en 14 Militairen om het leven en meer dan 200 mensen raakten gewond. Het is onduidelijk hoeveel Burgertroepen zich onder de studenten bevonden.

  • “We hebben gezien hoe mensen werden vertrapt in de massa. Ik kreeg bloedspetters over me heen nadat er een ontploffing was op het plein.”
  • “Iemand riep: “Ga weg! Er wordt geschoten!” Mensen liepen in paniek over elkaar heen en er werden mensen vertrapt, en er was overal bloed!”

Bron: Independent World Wide

Geen opmerkingen:

Een reactie posten