The Siege of Tilburg in Google Maps


The Siege of Tilburg (Het Beleg van Tilburg) weergeven op een grotere kaart

dinsdag 14 september 2010

Het is rustig

“Rustig” betekent dat mensen op straat durven te komen. Van een journalist kon ik even zijn dongle lenen voor een berichtje. Verrekte handig en ik ga er ook een proberen te krijgen, het zal wel de zwarte markt worden, als ik maar zo'n ding kan krijgen!

Waar die rust vandaan komt is niemand eigenlijk duidelijk. De een zegt dat de partijen moe zijn en de andere heeft het weer over herbevoorrading. Anyway.. het blijft chaos. De hele stad blijft zich organiseren. Patrouilles worden gevormd, kelders beveiligd. Andere mensen nemen de benen tijdens de rust. Ze bestormen de stations en wegen zijn overvol.
Er wordt ook al een avondklok ingesteld. (Perfecte dekmantel voor criminelen die hun gang kunnen gaan)

Hulpverlening stormt tijdens de rust naar buiten. Op de radio en andere media worden oproepen verspreid om brandweerauto’s vrije doorgang te verlenen. Doden en gewonden liggen op straat en er wordt een dringend verzoek gedaan ambulances door te laten en niet op ze te schieten.

Heb al contacten kunnen leggen met wat mensen die me dicht in het centrum kunnen brengen en als het even kan bij de Heuvel. Zo snel als het kan weer meer.

Schouwburg Promenade
Schouwburgring

Geen opmerkingen:

Een reactie posten