The Siege of Tilburg in Google Maps


The Siege of Tilburg (Het Beleg van Tilburg) weergeven op een grotere kaart

zaterdag 25 september 2010

Het was als gisteren

Nederland herinnert zich maar al te goed het begin van de onrusten.

Rookwolkontwikkeling slechts enkele momenten na de ontploffing.


24-9-2010

Bom in Tilburg verandert opstapplaats in begraafplaats


Een bomaanslag in Tilburg heeft aan zeker 60 mensen het leven gekost. Het is de eerste aanslag op deze schaal sinds het begin van de onrusten.

De autoriteiten bevestigden zeker 60 doden en meer dan 200 gewonden. Onder de slachtoffers bevinden zich vooral veel hulpverleners die de ontruiming van het gebied in goede banen probeerden te leidden. De explosie op het station van Tilburg veroorzaakte een bloederige chaos op de Spoorlaan en binnen enkele ogenblikken in het hele centrum. Zowel treinverkeer als verkeer in Tilburg, lag de rest van de dag plat.

Nadat een verdacht pakketje werd gemeld op het station, bevestigde de Explosieve Opruimingsdienst dat het om een bom ging. Politie en NS-medewerkers waren al met ontruiming van het gebied begonnen, maar de bom ging af voor dat de Explosieve Opruimingsdienst, kans zag deze te ontmantelen. De bom ging een paar minuten voor 2 uur in de middag af.

Het afgrijselijke tafereel heeft de hele wereld geschokt. Het leger is met deze aanslag in opperste staat van paraatheid gebracht.

Het gehele gebied is afgezet en het is nog onbekend tot hoelang dit zal duren.

Bron: O.N.S.

http://nos.nl/artikel/187022-treinverkeer-tilburg-stilgelegd.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten