The Siege of Tilburg in Google Maps


The Siege of Tilburg (Het Beleg van Tilburg) weergeven op een grotere kaart

vrijdag 17 december 2010

Horror, geruchten, schoten en stilte in de stad

Na de strijd van de afgelopen dagen komt er rust en hulpverlening deels op gang. De lucht is dan dik van sigarettenrook en als het kan zijn cafĂ©’s volop bezet. Hoe toepasselijk is het dan om songteksten uit de radio te horen als: “You can stay under my umbrella” of “The times they are a-changin”.

Het nieuws begint zich op dit soort momenten al snel te verspreiden. Of beter gezegd; onbevestigde berichten. Het meeste via telefoons of internet voor mensen die nog verbinding kunnen krijgen. Het heeft me een flinke tijd gekost om uit te vinden dat er ruim 45 mensen zijn omgekomen en minimaal 200 gewonden. Nog steeds is niet duidelijk wat de cijfers zijn van strijdende partijen en burgers. Dit is ook nog niet belangrijk zolang er nog over gespeculeerd wordt en nog niks bevestigd is. Je begint hier wel over te speculeren wanneer je hulpverleners aan het werk ziet of berichten hoort van journalisten en reporters over de toestand bij de ziekenhuizen. Waar mensen ook staan te wachten of er iemand binnen wordt gebracht die bij hun hoort. Voorlopig dus nog onduidelijkheid, maar schattingen door onafhankelijke waarnemers luiden tussen de 40 en 60 burgerslachtoffers.

Terwijl ik dit allemaal tot me neem klinkt er zo af en toe ergens een schot, duikt iedereen weg, worden er nog wat schoten uitgewisseld en gaat een ieder weer verder met waar ie mee bezig was. En ik ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten