The Siege of Tilburg in Google Maps


The Siege of Tilburg (Het Beleg van Tilburg) weergeven op een grotere kaart

donderdag 20 januari 2011

Het blijft droog vandaag!

Vanochtend had de omroeper van de regionale calamiteitenzender (waarom ze het nog steeds zo noemen snap ik ook niet!) het volgende aangekondigd: 'Wederom een rustige dag. Er zijn een paar granaten gevallen bij de Piushaven en daar zijn een aantal huizen verwoest. De huizen stonden leeg en er zijn geen doden gevallen. Verlaat ondanks dat het rustig is uw huizen niet, tenzij er een dringende noodzaak voor is. De buiten temperatuur is aangenaam en het blijft de rest van de dag droog."

Zo gaat het dus al de hele maand...

Wat valt er dus na lange tijd te zeggen over Tilburg? Niets. Verveling. Degene die iets willen weten, volgen het nieuws en weten het al. En wanneer men het wil negeren, dan doet men het ook en dan zullen ze daar niet mee gestoord worden. De inwoners maken zich steeds minder druk. Het hoort erbij. Het is niet te voorspellen zoals de opbouw van een lied, dat logisch opgebouwd is met coupletten en refreinen. Probeer maar eens een ballade te schrijven over Tilburg en de oorlog. Misschien wanneer het allemaal is afgelopen kunnen we er een logische structuur in vinden.
Maar niemand maakt zich ook echt druk. Dat moet ook niet, anders denk je niet meer aan de hele kleine dingen die onmisbaar zijn en vroeger zo logisch waren: Hoe maak je licht? Waar vind je überhaupt nog licht? Wie heeft er eten te ruil? Waarvoor? Leo van twee huizen verder, had gisteren nog twee eieren en een brood geruild voor wat penlite-batterijen (Waarschijnlijk had ik er een fortuin mee kunnen maken). Hij moest er volgens mij nodig vanaf want andere buurtbewoners zaten hem al dagen op z'n nek. Ben benieuwd wat als ze van mijn batterijen hadden geweten!
Bij Leo kunnen ze nu waarschijnlijk weer een tijdje naar de radio luisteren! Heel belangrijk! Zo worden Tilburg en zijn inwoners op de hoogte gehouden. Anders hadden we toch totaal gemist dat de buitentemperatuur aangenaam was en het de hele dag droog bleef!

Piushaven, vanaf de Hopliedenkade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten